Tietosuojakäytäntö, sivusto ja uutiskirje

Tässä tietosuojakäytännössä kerromme, miten henkilötietoja kerätään ja käsitellään, kun käytät sivustoamme ja tilaat uutiskirjeemme.

Alektum-konserni (rekisterinpitäjä) on vastuussa kaikista henkilötiedoista. Yritystietomme, puhelinnumerot ja yhteydenottolomakkeet löytyvät tämän sivun alareunasta.

Mitä tietoja me keräämme

Henkilötieto on tieto, jota voidaan yksin tai yhdessä muiden tietojen kanssa käyttää henkilön tunnistamiseen, kontaktoimiseen tai paikantamiseen tai henkilön tunnistamiseen kontekstissa.

Sivustoa käyttäessäsi sinua voidaan pyytää täyttämään nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, yrityksesi nimen, tapausnumeron tai muita tietoja.

Huomaa, että meille antamasi tiedot rekisteröidään. Siksi pyydämme, että et luovuta GDPR-asetuksessa määritettyjä erikoisluokkiin kuuluvia tai arkaluontoisia henkilötietoja, kuten terveydentilaa, rotua tai etnistä alkuperää, poliittisia mielipiteitä jne. koskevia tietoja.

Tuotteitamme ja palvelujamme ei ole suunnattu lapsille.

Miten henkilötietoja kerätään

Keräämme sinulta tietoa seuraavasti:

  • Kun annat henkilötietosi pyytäessäsi tietoa tuotteistamme tai palveluistamme sivuston kyselylomakkeiden avulla, puhelimitse tai henkilökohtaisesti,
  • Kun tilaat uutiskirjeemme,
  • Kun lataat asiakirjoja sivuiltamme,
  • Kun ilmoittaudut tapahtumiin tai seminaareihin (ml webinaarit).
  • Julkisten lähteiden kautta (esim. LinkedIn tai yritysten verkkosivut).

Mihin käytämme henkilötietojasi

Voimme käyttää tietoja, jotka olet antanut tilatessasi uutiskirjeemme, vastannut kyselyyn tai markkinointiviestiin, selannut sivustoamme tai käyttänyt sivuston muita toimintoja, seuraavasti:

  • Jotta voimme seurata sivustomme ja uutiskirjeen käyttöä, jotta voimme esim. personoida kokemuksesi, tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä ja tuotteita ja ymmärtää, mikä uutiskirjeen sisältö kiinnostaa lukijoita eniten. (Katso myös evästekäytäntömme jäljempänä). Käsittelymme perustuu oikeutettuun intressiimme, jota olemme verranneet kävijöiden, asiakkaiden, toimittajien ja liikekumppaniemme intresseihin.
  • Jotta voimme vastata kyselyyn, pyytää palveluja ja/tai hallinnoida palvelujamme ml. kyselyysi vastaaminen. Jotta voimme hallinnoida kilpailuja, kampanjoita, kyselyjä ja sivuston muita ominaisuuksia; yhteydenottoihin kirjeenvaihdon jälkeen (sähköposti- tai puhelinkyselyt). Käsittelymme perustuu sopimuksen täytäntöönpanoon ja oikeutettuun intressiimme, jota olemme verranneet pyynnön lähettäjän, asiakkaiden, toimittajien ja liikekumppaniemme intresseihin.
  • Jotta voimme pyytää tuotteiden ja palvelujen arvosteluja ja arviointeja. Käsittelymme perustuu oikeutettuun intressiimme, jota olemme verranneet asiakkaiden, toimittajien ja liikekumppaniemme intresseihin.
  • Jotta voimme hallinnoida uutiskirjeitä ja kutsuja. Käsittely perustuu suostumukseesi. Jos olet asiakkaamme tai asiakkaamme työntekijä, käsittelymme perustuu oikeutettuun intressiimme, jota olemme verranneet asiakkaiden, toimittajien ja liikekumppaniemme intresseihin.

Tietoa uutiskirjeistämme

Jos olet tilannut uutiskirjeemme, voit koska tahansa peruuttaa tilauksen napsauttamalla kaikissa viesteissämme näkyvää peruutuslinkkiä. Voit myös peruuttaa tilauksen lähettämällä peruutuspyynnön yhteydenottolomakkeella, joka löytyy tämän sivun alareunasta.

Tietoa viestinnästä sähköpostilla

Huomautus! Sähköpostiviestintään liittyy turvallisuus- ja salassapitoriskejä. Sähköposti on kuin postikortti. Siksi pyydämme, että  et laita sähköpostiin arkaluontoisia tietoja tai tietoja, joita et halua sivullisten näkevän.

Miten tietoa säilytetään ja suojataan ja kuka pääsee siihen käsiksi

Henkilötietosi ovat suojattujen verkkojen takana ja niihin pääsee käsiksi vain rajallinen määrä työntekijöitä, joilla on käyttöoikeudet näihin järjestelmiin ja jotka ovat velvollisia pitämään tiedot salassa. Lisäksi kaikki antamasi arkaluonteiset/luottotiedot salataan SSL-teknologialla.

Tarkistamme käyttöoikeuden useilla turvallisuustoimenpiteillä, kun käyttäjä syöttää, lähettää tai hakee tietojaan henkilötietojesi turvaamiseksi.

Tietojen luovuttaminen kolmannelle osapuolelle

Emme myy, kauppaa tai siirrä henkilötietojasi ulkopuolisille. Tämä ei koske sivustojen hosting-palveluntarjoajia ja muita osapuolia, jotka auttavat meitä sivustomme ylläpidossa, liiketoimintamme hoidossa tai asiakkaidemme palvelussa edellyttäen, että kyseiset osapuolet ovat sitoutuneet tiedot salassa. Voimme luovuttaa tietoja lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi, sivustokäytäntöjemme toimenpanemiseksi, tai meidän ja muiden oikeuksien, omaisuuden ja turvallisuuden suojaamiseksi.

Anonymisoituja käyttäjätietoja voidaan luovuttaa muille osapuolille markkinointia, mainontaa ja muita käyttötarkoituksia varten.

Emme sisällytä tai tarjoa kolmannen osapuolen tuotteita tai palveluja sivustollamme.

Miten kauan säilytämme henkilötietojasi

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen. Säilytysaika vaihtelee tiedon käyttötarkoituksesta riippuen. Päivitämme säännöllisesti uutiskirjeen lähetyslistat varmistaaksemme, että sieltä on poistettu kaikki, jotka ovat peruuttaneet tilauksen.

Sinä hallitset henkilötietojasi – tässä oikeutesi

Sinulla on useita GDPR-asetuksen mukaisia oikeuksia.

  • Käyttöoikeus: Sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilötietojasi säilytämme ja mihin tarkoituksiin käsittelemme niitä. Saatamme pyytää henkilöllisyyden todistamista. Saatuamme tällaisen pyynnön pyrimme vastaamaan siihen mahdollisimman pian, viimeistään kuukauden sisällä.
  • Oikaisu: Sinulla on oikeus pyytää, että oikaisemme virheelliset tai vanhentuneet henkilötietosi.
  • Poisto: Sinulla on oikeus pyytää, että poistamme kaikki sinua koskevat henkilötiedot. Arvioimme kaikki poistopyynnöt tapauskohtaisesti ja pyrimme vastaamaan siihen mahdollisimman pian, viimeistään kuukauden sisällä. Jos olet tuottanut sisältöä Alektum-konsernille ja haluat poistaa sen, ota meihin yhteyttä.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella, joka löytyy tämän sivun alareunasta.

Ulkoiset linkit

Jos siirryt linkin avulla meidän sivuiltamme muille sivuille tai pyydät palvelua kolmannelta osapuolelta, tämä tietosuojakäytäntö ei enää päde poistuttuasi tältä verkkosivulta. Muiden sivustojen selaus ja käyttö tapahtuu kyseisen sivuston sääntöjen ja käytäntöjen puitteissa.

Miten päivityksistä tiedotetaan

Ilmoitamme sinulle tähän tietosuojakäytäntöön tehdyistä muutoksista tällä sivulla ja ilmoitusten avulla.

Oletko tyytymätön siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi?

Kerro meille!  Ota yhteyttä tämän sivun yhteydenottolomakkeella tai lähetä viesti osoitteeseen info@alektumgroup.fi.

Voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuun.

Evästekäytäntö

Eväste on pieni datatiedosto, jonka sivusto tallentaa tietokoneellesi. Eväste tallentaa ja lähettää tietoa sivustopalvelimelle. Evästeessä on myös aikaleima, joka määrittää milloin se vanhenee. (Lisätietoa aikaleimasta ja vanhenemisesta on luvussa Istuntoevästeet ja pysyvät evästeet.)

Evästeluokat

Evästeet voidaan jakaa neljään luokkaan. Alektum käyttää kaikkia evästeluokkia sivustollaan.

  • Evästeluokka: Tarpeellinen
    Tarpeelliset evästeet varmistavat sivuston käytettävyyden mahdollistamalla perustoiminnot, kuten sivunvaihdon. Sivusto ei toimi oikein ilman näitä evästeitä.
  • Evästeluokka: Suosikit
    Suosikkievästeiden avulla sivusto muistaa tietoa, joka vaikuttaa siihen, miten se toimii ja miltä se näyttää, kuten maa- ja kieliasetus.
  • Evästeluokka: Tilastot
    Tilastoevästeiden avulla sivustojen omistajat saavat tietoa siitä, miten kävijät käyttävät sivustoa. Evästeet keräävät ja raportoivat tiedot anonyymisti.
  • Evästeluokka: Markkinointi
    Markkinointievästeiden avulla kävijää seurataan sivulta toiselle. Tarkoituksena on näyttää sinulle mainoksia, jotka ovat asianmukaisia ja kiinnostavia ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja mainostajille.

istuntoevästeet ja pysyvät evästeet

  • Istuntoevästeet
    Istuntoevästeet tallennetaan selaimen välimuistiin, kun navigoit sivuilla. Selaimet poistavat yleensä istuntoevästeet, kun selain suljetaan. Muista evästeistä poiketen istuntoevästeillä ei ole vanhenemispäivää. Tästä selain tietää kohdella niitä istuntoevästeinä.
  • Pysyvät evästeet
    Pysyvät evästeet poistuvat vasta määrättynä päivänä tai tietyn ajan kuluttua. Tämä tarkoittaa, että evästeen tiedot lähetetään koko sen eliniän ajan palvelimelle joka kerta, kun käyt sen sivustolla tai joka kerta kun katsot kyseiseen sivustoon kuuluvaa resurssia toisella sivustolla (esim. mainosta).

    Pysyviä evästeisä käytetään selaustapojen kirjaamiseen pitkällä aikavälillä ja käyttäjien pitämiseen sisäänkirjautuneena, jotta heidän ei tarvitse syöttää tietoja joka käynnillä.

Evästeiden hallinta

Jos et hyväksy evästeiden käyttöä, voit poistaa ne käytöstä selaimen turvallisuusasetuksissa. Voit myös asettaa selaimen antamaan hälytyksen joka kerta, kun sivusto yrittää tallentaa evästeen tietokoneeseesi. Aikaisemmin tallennettuja evästeitä voi hallinnoida selaimella.

Katso selaimesi käytönaikaisesta ohjeesta mitä evästeitä selaimesi tallentaa, miten ne poistetaan ja miten asetat selaimen evästeasetuksen.

Viimeksi päivitetty: 6.6.2018